ACTUEEL

Machtsstrijd bedreigt voortbestaan Slotervaart

De erfgenamen van de onlangs overleden eigenaar van het Slotervaartziekenhuis dreigen een miljoenenlening aan het ziekenhuis op te eisen, zo meldt NRC Handelsblad. Daarmee zou het voortbestaan van het ziekenhuis direct in gevaar zijn.

Het mogelijke terugeisen van de lening vormt een nieuwe hoofdstuk in de machtsstrijd binnen de top van het Slotervaartziekenhuis, die is ontbrand na het overlijden van eigenaar Jan Schram in december vorig jaar. Vastgoedondernemer Schram nam het ziekenhuis in 2006 over en verstrekte in het kader van de overname ondermeer een lening van 26 miljoen euro.

Meerderheidsbelang

Volgens NRC hebben de erfgenamen, te weten een broer en zoon van Schram, al in januari aangekondigd de lening terug te zullen eisen. Daarmee zouden ze bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder Aysel Erbudak de voet dwars willen zetten. Op grond van de statuten van houdstermaatschappij Jeemer BV heeft Erbudak het eerste recht om de aandelen van medeaandeelhouder Schram over te nemen. Daarmee zou Erbudak ook een meerderheidsbelang in Slotervaart-eigenaar Meromi BV verwerven.

Achmea

Volgens NRC willen de erven Schram dit koste wat kost voorkomen. Om die reden werd Erbudak twee weken als bestuursvoorzitter van het ziekenhuis geschorst door haar eigen commissarissen. De commissarissen zeggen de maatregel  te hebben genomen na eigenmachtig optreden van Erbudak in de contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Hierdoor heeft het Slotervaart geen contract kunnen sluiten met de grootste zorgverzekeraar. Volgens NRC ligt de werkelijke reden voor de schorsing in de machtsstrijd tussen Erbudak en de erven Schram.     

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Appelman

5 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 03-04-2013 10:22.

Anoniem

6 maart 2013

Iets meer dan een Schrammmetje en Erbudakloos?!

R. Oudkerk

9 maart 2013

Met Aysel had ik geen stofzuiger nodig. Jammer

Top