ACTUEEL

Den Bosch zet in op nieuwe zorgcoöperatie

  • Onbekend
  • 28 mei 2013
  • 1434 keer gelezen
  • 0 reacties

Gemeente Den Bosch wil onderzoeken of een nieuwe zorgcoöperatie met thuiszorgpartijen levensvatbaar is. Dit zou mogelijke een oplossing kunnen bieden voor de aangekondigde bezuinigingen in de thuiszorg. Dat meldt omroep Brabant.

Het idee is dat de zorgcoöperatie voor hulp bij het huishouden een vereniging wordt van zowel thuiszorgaanbieders als - gebruikers. Mensen die hulp bij het huishouden nodig hebben worden lid van de zorgcoöperatie en betalen contributie. Dit kan uit eigen portemonnee zijn of van een persoonsgebonden budget uit de Wmo.

Win-win

“Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt wethouder Van Olden tegen Omroep Brabant. “Zo worden thuiszorgorganisaties in staat gesteld gedwongen ontslagen van medewerkers (gedeeltelijk) te voorkomen. En blijft hulp in het huishouden beschikbaar voor onze inwoners.”

Thuiszorgaanbieders IVT en Pantein-Vivent helpen de gemeente bij het uitwerken en opzetten van de zorgcoöperatie. Het is de bedoeling om aan te sluiten op reeds bestaande en zich ontwikkelende zorgnetwerken in Den Bosch en Rosmalen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top