ACTUEEL

Rotterdam na havenstad ook gezondheidsstad

De Rotterdamse wethouder Hans Vervat wil van Rotterdam de gezondheidsstad maken. De zorg in Rotterdam telt 55.000 arbeidsplaatsen en 2,5 miljard euro omzet.

Slimme oplossingen voor de zorg

Vervat op Weekkrant.nl: “Rotterdam moet het voortouw nemen en de economische kansen benutten. We staan bekend als havenstad maar we moeten evengoed de gezondheidsstad worden. Slimme oplossingen zijn hard nodig om de zorg op peil te kunnen houden. De vergrijzing zorgt voor een toenemende vraag naar zorg terwijl het aantal arbeidskrachten afneemt. Als we niks doen dan wordt in 2025 de helft van het bruto nationaal product aan zorg en welzijn besteed en is een op de vier arbeidskrachten nodig in de zorg. Dat is onmogelijk.”

Innovatief zorgklimaat

Rotterdam, Delft, Leiden en de provincie Zuid-Holland hebben zich in juni aangesloten bij zorginnovatieplatform Medical Delta. Medical Delta werkt sinds 2006 aan het creëren van een innovatief zorgklimaat. Partners zijn de Technische Universiteit Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum, de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum. Het platform hoopt door zorgprofessionals, wetenschap, overheid, bedrijfsleven en consument aan elkaar te verbinden nieuwe mogelijkheden voor diagnose, behandeling en verzorging van patiënten te kunnen ontwikkelen.

Studenten lossen problemen zorg op

Hogeschool Rotterdam brengt momenteel dertig topstudenten bijeen om een week lang innovatieve oplossingen te bedenken voor de zorg. Het project, Pressure Cooker, eindigt vrijdag 10 juli. De studenten van uiteenlopende opleidingen bedenken in samenwerking met enkele docenten en creatieve professionals oplossingen voor problemen in de zorg. Problemen als de toename van het aantal te dikke jongeren, het negatieve beeld over werken in de zorg en hoe moderne mediatechnologie een rol kan spelen in de gezondheidszorg. Bekijk de blogs en video’s over Pressure Cooker.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top