ACTUEEL

IGZ geeft aanwijzing aan Amsterdams Sarphatihuis

Het Dr. Sarphatihuis in Amsterdamheeft op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)een aanwijzing gekregen van staatssecretaris Van Rijn om snel verantwoorde basiszorg aan de cliënten te leveren. Dit meldt de IGZ.

Het Dr. Sarphatihuis is een verpleeghuis voor cliënten die somatische, psychogeriatrische en gerontopsychiatrische zorg nodig hebben en voor patiënten met Korsakov en de ziekte van Hungtington. Het Dr. Sarphatihuis is onderdeel van Amsta.

Extra toezicht

De IGZ houdt sinds november 2012 extra toezicht op het Dr. Sarphatihuis. Tijdens een bezoek eind 2012 constateerde de IGZ dat de deskundigheid van het personeel niet op orde was en er onvoldoende werd gestuurd op het zorgproces. Uit de bezoeken die dit jaar zijn afgelegd aan het verpleeghuis, blijkt volgens de IGZ dat er, mede door het lage opleidingsniveau van de werknemers, nog te weinig verbetering in de deskundigheid van het personeel zit. Daarnaast heeft het management onvoldoende verantwoordelijkheid genomen om de zorg weer op niveau te krijgen.

Het Dr. Sarphatihuis heeft drie weken de tijd gekregen om de zorg alsnog op orde te krijgen.

Zeer serieus

In een reactie stellen de raad van bestuur van Amsta en het locatiemanagement van het Dr. Sarphatihuis de aanwijzing zeer serieus te nemen en alles op alles te zetten om binnen de gestelde termijn te voldoen aan de eisen van de Inspectie. “Het intern systeem van toetsing van de kwaliteit wordt verbeterd. Eerder deze zomer werd al een nieuwe locatiemanager aangesteld. Tevens is er een nieuwe manager Behandeling & Begeleiding gestart, net als twee verpleegkundig specialisten die zorgmedewerkers aan het bed scholen en instrueren. Medewerkers in de zorg worden extra geschoold op o.a. BIG vaardigheden en in het methodisch handelen en denken”, zo staat op de website van Amsta te lezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top