ACTUEEL

Zorgbedrijf Tara-manda failliet

Zorgbedrijf Tara-manda BV, exploitant van een zorgboerderij en manege voor gehandicapten in Nuth, is failliet. De enige aandeelhouder van Tara-manda - de Stichting Zorg en Ondersteuning (SZO) - vroeg het faillissement dinsdag zelf aan.

Een voortzetting van de activiteiten is volgens het bestuur volstrekt onhaalbaar. Deze conclusie trekt het bestuur "na het laten onderzoeken van alle mogelijkheden door de huidige interim-directeur". Voorzitter Hub Meijers van SZO: “Er is in het verleden veel geld geïnvesteerd in de activiteiten van Tara-manda BV maar het bedrijf is in de huidige opzet absoluut niet kostendekkend te krijgen". "Zelfs als de cliënten van SGL, die vanaf 1 maart niet meer aan activiteiten van Tara-manda BV deelnemen, weer van de voorzieningen gebruik zouden gaan maken, levert dit niet voldoende middelen op voor een verantwoorde exploitatie", meldt SZO in een persverklaring. Sittardse Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) zette per 1 maart 2013 het contract met Tara-manda op omdat de dienstverlening onder de maat zou zijn.

Slepend conflict

Het aan SGL gelieerd zorgbedrijf was speelbal in een slepend conflict tussen SGL en het kamp rond Guus de J., oud-bestuurder van SGL. Beide partijen streden de afgelopen jaren om de macht over beheerstichting SZO. Na tussenkomst van de rechter kreeg SGL in september de touwtjes in handen.

Oud-bestuurder Guus de J. van SGL wordt door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (Fiod) verdacht van miljoenenfraude met zorggeld. Hij werd eind november aangehouden en zat zes dagen vast.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

10 december 2013

Een bestuurder fraudeert en de gehandicapten krijgen geen zorg.
Nederland 2013
Bedankt VVD, werkgevers partij. Wat gaat het toch geweldig met uw besturing van de BV Nederland.
Nou, voor Marks clubje de Goed Bezig trofee 2013, een warme douche

Anoniem

11 december 2013

Game over voor Guus (On)Geluk.. Je was minder slim dan jijzelf dacht.

Jij dacht mensen te kunnen naaien, echter ze hebben jou genaaid....

Veel plezier straks in de bajes en daarna in je huurflat in de achterbuurt!

XXX

Anoniem

20 december 2013

guusie dacht dat ie kon winnen, nu huurt hij een bovenwoning in Sjinnen....
en waar is zijn vriendje Eddie gebleven die hij mooie kunst heef gegeven?....

Anoniem

3 januari 2014

Smeerlap die zoiets doet met belastinggeld!

Anoniem

24 januari 2014

En nu mag alles waar de gehandicapten zo gelukkig mee gewerkt hebben weg. Gewoon hup, overboord die zooi.. Zo ga je anno 2014 met dieren en mensen om. Topper, je mag trots op jezelf zijn. Heb je al gezien dat Door, die zich jarenlang trouw voor jouw stichting ingespannen heeft (letterlijk!) nu naar de slacht gaat voor 150,- euro? Dat dit dier nog minder waard is dan die gore ijsblokjesmachine van je? Ongelooflijk wat een..

Anoniem

26 januari 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 26-01-2014 15:57.

Top