HRM

Thebe sluit nieuwe ontslagen niet uit

De 145 ontslagen die Thebe in september 2013 bekendmaakte zijn mogelijk niet voldoende om het hoofd boven water te houden. De radicale veranderingen in de zorg vanaf 2015 dwingen de organisatie mogelijk tot nieuwe ontslagen, zegt Rob Stam, lid raad van bestuur bij Thebe. Dat meldt het Brabants Dagblad.

“Als de aangekondigde bezuinigingen hard zijn, gaan we het niet redden en zullen opnieuw arbeidsplaatsen moeten verdwijnen”, zegt Stam in de krant. “Maar misschien komen er verzachtende maatregelen om de overgang van AWBZ naar Wmo wat geleidelijker te laten gaan. Dan kun je via natuurlijk verloop een deel van de ombuigingen opvangen."

Overhead

In september verklaarde Thebe 145 medewerkers boventallig. Zij werkten voornamelijk op ondersteunende afdelingen. Hiermee wilde Thebe bezuinigen op de grote overhead die de organisatie heeft. "Bij Thebe is 23 procent van de organisatie ondersteunend aan de zorg, terwijl dit bij een gemiddelde organisatie in de zorg 15 procent is.” Deze maatregel heeft volgens Stam voor “wat meer lucht”gezorgd.

Ontslagen

Het afgelopen jaar kondigden naast Thebe zeker zes andere zorginstellingen aan banen te zullen schrappen. Deze zijn het gevolg van de kabinetsplannen voor hervormingen in de zorg. Zorginstellingen leveren de komende jaren 10 tot 20 procent van hun omzet in, verwacht accountants- en adviesbureau BDO Branchegroep Zorg. Als het gaat om ontslagen in de zorg is de bodem nog niet in zicht, stellen de onderzoekers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top