ACTUEEL

Kwart alleenstaande vrouwen wil eicellen invriezen

Ruim een kwart van de kinderloze alleenstaande vrouwen in Nederland wil graag eicellen laten invriezen. Zo’n 51 procent overweegt de nieuwe methode serieus. Dit meldt het online magazine singlessite.nl na onderzoek onder 218 vrouwen van 18 tot 55 jaar.

kinderwens

Alleenstaande vrouwen met kinderen hebben minder behoefte om eicellen te laten invriezen om op latere leeftijd opnieuw kans te maken zwanger te worden. Slechts acht procent wil deze mogelijkheid gebruiken. Het percentage alleenstaande moeders dat nog twijfelt, bedraagt veertig procent. Van de ondervraagde vrouwen is zestig procent hbo- of hoger opgeleid.

Kansen vergroten

Een kleine zeventig procent vindt het invriezen van eicellen om op latere leeftijd alsnog van de juiste partner zwanger te kunnen raken een positieve ontwikkeling. Zo'n negentien procent van de vrouwen vindt het daarbij een goed idee om tussen de 45 en 50 jaar nog een kind te krijgen. Daarentegen vindt 63 procent dit tegennatuurlijk.

Leeftijdsgrenzen

Een op de drie vrouwen vindt het nog acceptabel tussen de 36 en 39 jaar nog zwanger te raken. Voor negentien procent ligt de grens tussen de 40 en 42 jaar. Een kleine twee procent zou nog wel een kind willen als de 50 in zicht komt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top