Vastgoed

MCA en Gemini bouwen nieuw ziekenhuis

Het Medisch Centrum Alkmaar gaat een nieuw ziekenhuis bouwen. Ook het Gemini ziekenhuis in Den Helder krijgt nieuwbouw. Ondanks renovaties voldoen de oude panden niet meer. Beide ziekenhuizen bouwen zelfstandig en een fusie lijkt onwaarschijnlijk.

Locatie MCA

Het MCA zal nog dit jaar beslissen of dit op de huidige locatie gaat gebeuren of op een andere locatie in de stad, zegt woordvoerder Tom van Haren. De raad van toezicht heeft het advies, de nieuwbouw, overgenomen van de interim raad van bestuur.

Operatiekamercomplex

Interim-manager Frits van den Broek van de MCA-Gemini-Group heeft de raad van toezicht ook geadviseerd om behalve versneld een geheel nieuw operatiekamercomplex in Alkmaar te bouwen, ook een nieuwe intensive care en een afdeling spoedeisende hulp neer te zetten, omdat deze afdelingen nauw met elkaar verbonden zijn.

Nieuwbouw Gemini

Het Gemini Ziekenhuis start naar verwachting in de tweede helft van 2010 met de nieuwbouw. De raad van toezicht zet het licht begin volgend jaar op groen, is de stellige verwachting, meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens de krant gaat het nieuwe ziekenhuis 70 tot 80 miljoen euro kosten.

Aankoop 7 hectare grond

Als het aan vicevoorzitter van de raad van bestuur Freek Korver ligt wordt binnen twee maanden de handtekening gezet onder de aankoop van 7 hectare grond op sportcomplex De Dogger. Bezoekers zouden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 in het nieuwe ziekenhuis terecht moeten komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top