Finance

Oppositie houdt zorgen over pgb

Oppositiepartijen zijn nog niet overtuigd dat de grootste problemen met de uitbetalingen van het persoonsgebonden budget (pgb) zijn opgelost, zoals verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de Kamer maandag liet weten.

Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks is "nog allesbehalve overtuigd door de mooie woorden" van Van Rijn. "Nog steeds ontvang ik dagelijks mails met schrijnende verhalen. Mensen die dag in dag uit keihard werken, maar al maanden geen salaris ontvangen. Mensen die bovendien wel gewoon hun huur en andere rekeningen moeten betalen. Deze brief van de staatssecretaris heeft mijn zorgen nog niet weggenomen. Hij heeft woensdag nog heel wat uit te leggen", aldus Voortman.

Onduidelijk

Ook D66 is nog niet tevreden. Pia Dijkstra: "De staatssecretaris zegt dat 94 procent van de declaraties binnen 5 tot 10 werkdagen worden betaald. Dat klinkt goed, maar dan wordt grofweg 10.000 keer per maand niet het geld overgemaakt dat nodig is voor zorgverlening." Ze vindt het onduidelijk of de problemen nu structureel zijn opgelost.

Renske Leijten van de SP meent dat de kwestie nog lang niet de wereld uit is. "Het is lef hebben: cijfers presenteren op basis van steekproeven en dan zeggen probleem opgelost. Van Rijn blijft rommelen met pgb-drama", schrijft het SP-Kamerlid op Twitter.

De Kamer overlegt woensdagavond met de staatssecretaris over de pgb-problemen. (ANP)

----------------------------------

Hoe overleven zorgaanbieders de transitie in de langdurige zorg? Hoe lukt het om zich snel en adequaat aan te passen aan gewijzigde omstandigheden? Wat kunt u leren van uiteenlopende keuzes. Op 12 juni organiseert Skipr het congres "Transitie is nog lang geen transformatie".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top