HRM

MST stuurt 400 medewerkers de laan uit

Zo'n vierhonderd van de 3600 medewerkers van het Medisch Spectrum Twente (MST) raken dit of volgend jaar hun baan kwijt. Het gaat om medewerkers met een tijdelijk contract en uitzend- en vakantiekrachten. Dit is het gevolg van een bezuinigingsoperatie van het ziekenhuis.

Het gaat om functies in de bedrijfsvoering, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis, en nadrukkelijk niet om zogenoemde handen aan het bed. Het MST neemt bovendien voorlopig niemand meer aan. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen. Nieuwe investeringen worden bevroren. Ook onderzoek het ziekenhuis in de komende twee weken meer maatregelen die de huidige kosten kunnen verlagen. "Bij elke maatregel blijft het behoud van een kwalitatief hoogwaardige zorg voor de patiënt het belangrijkste uitgangspunt", laat het ziekenhuis weten op de eigen site.

Het ziekenhuis heeft in het eerste half jaar te veel geld uitgegeven, onder meer aan personele kosten. Dit heeft het MST gedaan in het kader van een verbeterprogramma, met als doel de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren. Dit wil het ziekenhuis om in de toekomst meer complexe zorg aan te bieden in de regio. Hiervoor zijn investeringen gedaan in mankracht, het ontwikkelen van veiligheidsprotocollen en de inrichting van systemen, die nu "drukken op het financiële resultaat".

EPD

De raad van bestuur (rvb) wil eerst het bedrijfsresultaat op orde hebben voordat zij belangrijke investeringsbesluiten neemt, zoals de aanschaf van het Elektronische Patiëntendossier (EPD). Volgens de rvb is de invoering van een nieuw EPD noodzakelijk "voor de patiëntveiligheid, een efficiëntere manier van werken en het realiseren van een kostenreductie voor onderhoud". Kortom, stelt het MST: "het EPD draagt in belangrijke mate bij aan de toekomstvisie van MST".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top