ACTUEEL

Ziekenhuizen delen ok-personeel vanwege schaarste

Het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate en de Nijmeegse ziekenhuizen UMC St Radboud en Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis bestrijden het tekort aan operatiekamerpersoneel door samen te gaan werken. Een tijdelijk overschot aan medewerkers in het ene ziekenhuis, komt ten goede aan de twee andere ziekenhuizen. Dat meldt De Gelderlander.

Ok-medewerkers behouden

Daarnaast willen de ziekenhuizen ok-assistenten en anesthesie medewerkers vasthouden en voorkomen dat ze uitwijken naar uitzendbureaus waar zij meer kunnen verdienen. Verbeterde arbeidsvoorwaarden moeten hierbij helpen. Daartoe leggen de ziekenhuizen gezamenlijk een pakket van afspraken vast. "We denken aan meer scholingsmogelijkheden en een studiefonds. Het UMC St Radboud zal bijdragen met extra faciliteiten voor de opleiding”, zegt ok-hoofd Toon Lavrijssen van het CWZ in De Gelderlander. Daarnaast breiden de ziekenhuizen het aantal opleidingsplaatsen uit.

Personeelsgebrek: minder operaties

Voor het Ziekenhuis Rijnstate, onderdeel van de Alysis Zorggroep, dreigen financiële problemen door de schaarste aan ok-personeel, omdat het hospitaal dit jaar minder operaties kan uitvoeren dan begroot. Het ziekenhuis heeft dit jaar 500 operaties minder verricht dan in 2008 over dezelfde periode. Het UMC St Radboud en Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis lopen wel op schema, maar hebben daarvoor extern personeel moeten inhuren.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top