ACTUEEL

Inspectie onderzoekt angstcultuur bij UMC Utrecht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt twee calamiteiten en klachten over een angstcultuur op de KNO-afdeling van het UMC Utrecht. Diverse artsen van de afdeling keel-, neus en oorheelkunde van het universitaire ziekenhuis hebben de zaak bij de IGZ aangebracht.

Het tv-programma Zembla besteedt woensdag aandacht aan de zaak en heeft informatie aan de IGZ gegeven. Ook is vanuit het ziekenhuis concrete informatie aan de inspectie doorgegeven. Een van de calamiteiten zou gaan om een halsslagader die tijdens een operatie per ongeluk is doorgesneden, waardoor de patiënt later overleed. "Als de informatie juist is, dan is dat ernstig'', aldus de IGZ. "Om die reden onderzoekt de inspectie de situatie opnieuw."

Brandbrief

De artsen stuurden hun brandbrief vorig jaar al aan de IGZ. Het onderzoek dat de inspectie toen begon, strandde doordat het verhaal van de raad van bestuur sterk verschilde van dat van de melders en doordat geen concrete voorbeelden van incidenten waren gegeven. De melders durfden die voorbeelden niet te geven uit angst hun anonimiteit te verliezen. "Zonder de beschikking over concrete informatie had de inspectie op dat moment onvoldoende aanknopingspunten voor een onderzoek. Ook tijdens een onaangekondigd bezoek eerder dit jaar aan de afdeling KNO heeft de inspectie geen onveilig werkklimaat en/of angstcultuur kunnen vaststellen." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

5 november 2015

Waarom de inspectie inschakelen voor angstcultuur?!

Dat zijn weer vermijdbare uren bij de inspectie én uitstel van het aanpakken daarvan.

Elke gezonde organisatie moet blijven strijden tegen elke vorm van angstcultuur. Daar heb je geen externe auditors voor nodig.

Onderwijl benauwd het mij hoeveel aio's ik spreek die zich onveilig voelen in hun werk tegenover hun 'mentoren'.

Angst merk je in elk gesprek dat je serieus aangaat met betrokkenen.

Dat dient elke leidinggevende dus meteen in de gaten te hebben. En ook de leidinggevenden van die leidinggevenden.

Het moet een algemeen besef zijn dat een angstcultuur problemen verstopt en vergroot en kwaliteit en talenten drukt, dus dat je daar onmiddellijk tegen te weer moet gaan.

UMC leidinggevenden pak je verantwoordelijkheid! Wacht niet op een inspectie. Jullie moeten het zelf weten, aangaan en oplossen. Elke dag dat je dit laat lopen ontstaan er vermijdbare fouten.

Top