ACTUEEL

Nieuwe bestuursvoorzitter Lentis en Van Mesdag

De raden van toezicht van Lentis en Forensisch Psychiatrisch Centrum Van Mesdag (FPC Van Mesdag) hebben Martin Sitalsing benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter. Hij is nu nog directeur/bestuurder van Jeugdbescherming Noord.

Martin Sitalsing gaat samen met Corstiaan Bruinsma leiding geven aan Lentis en FPC Van Mesdag. Hij gaat op 1 maart 2016 aan de slag. In het verleden heeft hij gewerkt bij Bureau Jeugdzorg Groningen. In zijn loopbaan bij de politie was hij onder andere korpschef van de politieregio Twente en districtschef van de politie Groningen Stad en Haren.

Op dit moment heeft Lentis geen bestuursvoorzitter. Tot 1 oktober vervulde Bert van der Hoek deze functie, hij is vertrokken naar De Friesland. Sitalsing gaat Lentis én FPC Van Mesdag leiden omdat de twee organisaties een niet vrijblijvende samenwerking hebben. Statutair is in 2008 vastgelegd dat ze hetzelfde bestuur hebben. Beide hebben wel een eigen raad van toezicht. Bij Lentis en FPC Van Mesdag werken in totaal ruim vierduizend medewerkers.

Martin Sitalsing

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top