ACTUEEL

Diakonessenhuis benoemt nieuw rvb-lid

De raad van toezicht van het Diakonessenhuis heeft per 1 april 2016 Martijn Wiesenekker benoemd tot lid van de raad van bestuur. Met zijn benoeming is de tweehoofdige raad van bestuur van het ziekenhuis in Utrecht weer compleet.

Martijn Wiesenekker heeft een ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft hij eerst een aantal jaren gewerkt bij KPMG Business Advisory Services, waarna hij is overgestapt naar het AMC. Daar was hij ruim zes jaar directeur van de Divisie Inwendige Specialismen. In die periode was hij ook drie jaar directeur van het AMC Hartcentrum. Sinds twee jaar is hij programmadirecteur Alliantie AMC – VUmc.

Wiesenekker gaat samenwerken met John Taks, die op 15 december jongstleden is begonnen als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij is de opvolger van interim-bestuursvoorzitter Arie van Alphen, die zijn tijdelijke functie op 15 december heeft neergelegd. Taks werkte hiervoor bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij heeft ruim vijf jaar leiding gegeven van het ziekenhuis in de regio Dordrecht, waarvan het grootste deel samen met Pier Eringa, die eerder dit jaar overstapte naar ProRail. Het afgelopen half jaar fungeerde Taks als eenhoofdige raad van bestuur.

Verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg plaatste het Diakonessenhuis in december 2014 onder verscherpt toezicht wegens problemen tussen de directie en medisch specialisten. De managementstructuur moest verbeteren en er moest beter worden samengewerkt. Inmiddels heeft het ziekenhuis de zaken weer op orde en is het verscherpt toezicht sinds 1 december opgeheven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top