ACTUEEL

Voorzitter raad van bestuur SVB stapt op

Nicoly Vermeulen treedt terug als voorzitter raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), per 1 februari. Zij wordt opgevolgd door José Lazeroms, lid van de raad van bestuur van het UWV.

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken, waar de SVB onder valt, geeft aan dat de SVB de afgelopen jaren flinke stappen vooruit heeft gezet onder leiding van Vermeulen. "Tegelijk moet ik constateren dat de SVB in dezelfde periode met zwaarwegende problemen is geconfronteerd. De noodzaak om de organisatie van de SVB toe te rusten op huidige en toekomstige uitdagingen is echter onverminderd groot. Een nieuwe fase, nieuw leiderschap", aldus Klijnsma.

De staatssecretaris heeft de werving van een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de SVB in gang gezet. Klijnsma heeft intussen tot 1 mei aanstaande José Lazeroms benoemd tot interim-voorzitter. Lazeroms is lid van de raad van bestuur van het UWV, de organisatie waarmee de SVB mogelijk gaat fuseren. Die mogelijkheid onderzoekt het kabinet, werd onlangs bekend.

Nicoly Vermeulen

Nicoly Vermeulen wordt met ingang van 1 februari 2016 tot uiterlijk 1 februari 2018 aangesteld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Haar expertise zal worden ingezet op het terrein van de sociale zekerheid. "Onderwijl zal zij zich optimaal inspannen zo snel mogelijk een nieuwe functie te verwerven." Wat betreft bezoldiging zal zij vallen onder de WNT, en niet onder het overgangsrecht, meldt het ministerie van Sociale Zaken.

De SVB lag onder vuur sinds de organisatie verantwoordelijk werd voor de uitbetaling van de pgb's. In april 2015 werd een nieuw rvb-lid benoemd om zich speciaal met pgb's bezig te houden. In mei bood hij nog namens de SVB excuses aan voor de problemen met uitbetalingen. Nicoly Vermeulen verdedigde zichzelf in een interview in NRC Next in december. Zij zei dat de pogingen om de problemen op te lossen "uiteindelijk succesvol" waren. "Het feit dat ik hier nog zit en het feit dat Van Rijn tien Kamerdebatten heeft overleefd, zegt tegelijk: wij zijn ook de oplossing."

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top