ACTUEEL

Raad van toezicht Vanboeijen treedt af

Bijna de voltallige raad van toezicht van Vanboeijen is opgestapt in het belang van de organisatie, volgens een korte verklaring op de website. Dit is op 1 februari al gebeurd, maar wordt nu bekend gemaakt.

Rvt-voorzitter Sipke Swierstra is opgevolgd door Janny Vlietstra, die sinds 1 januari gewoon rvt-lid was. Verder zijn opgestapt Annemarie van Dalen, Corina Koenders-de Rijke en Miriam Traudes. Jan Veuger en Regina Riemersma zijn per 1 februari aangetreden. De nieuwe voorzitter zal samen met de twee nieuw aangetreden leden in gesprek gaan met medezeggenschapsraad en de centrale verwantenraad om te komen tot een oplossing voor de "ontstane situatie".

Waarom de rvt is opgestapt, wil de gehandicaptenzorginstelling niet melden. In januari werd bekend dat interim-bestuurder Dick van Goor was opgestapt. De reden was een "niet overbrugbaar gebleken" verschil van mening met de raad van toezicht over de wijze waarop aan de interim-periode invulling wordt gegeven. Voormalig rvt-lid Ben van Kessel is hem tijdelijk opgevolgd. Vanaf 1 april treedt Annette Imhof aan als definitieve bestuurder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top