ACTUEEL

Rvt-voorzitter Vanboeijen stapt op per 1 april

Janny Vlietstra vertrekt als voorzitter van de raad van toezicht van Vanboeijen per 1 april. Naar verwachting heeft de zorgaanbieder dan weer een functionerende raad van toezicht.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Janny Vlietstra is nu nog voorzitter en enig lid van de raad van toezicht (rvt). Ze zoekt momenteel drie nieuwe leden voor de raad, zodat die weer op minimale sterkte is. In totaal zijn vijf tot zeven leden nodig. Medewerkers en de medezeggenschapsraad van Vanboeijen drongen eerder aan op haar vertrek. De andere leden van de raad zijn al opgestapt, Vlietstra bleef aan om nieuwe toezichthouders te zoeken. Ze wil niet zeggen wie ze op het oog heeft.

Per 1 april begint Annette Imhof als bestuurder van Vanboeijen. Momenteel is er geen bestuurder aan het werk. Ben van Kessel volgde interimmer Dick van Goor op, die opstapte vanwege een conflict met de rvt. Van Kessel was rvt-voorzitter en legde die functie neer om als bestuurder aan te treden tot 1 april. Zijn aantreden veroorzaakte echter zoveel onrust dat hij zich ziek meldde op 18 februari, zo valt te lezen in een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie heeft Van Boeijen per 4 maart onder verscherpt toezicht geplaatst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top