ACTUEEL

Frank de Grave stopt als voorman medisch specialisten

Frank de Grave stopt per 1 januari 2017 als algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten. Dit heeft De Grave tijdens een bijeenkomst van de voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen bekend gemaakt.

De Grave, vindt dat het na zes jaar voorzitterschap tijd is om het stokje over te dragen. De Federatie Medisch Specialisten bestaat anderhalf jaar en heeft inmiddels een stevig fundament. Daarom is het volgens De Grave nu het moment voor een nieuw gezicht om de medisch specialisten te leiden en de Federatie verder uit te bouwen.

De oud-VVD-minister van Defensie was de eerste algemeen voorzitter die zelf geen medisch specialist was. Inmiddels is een benoemingscommissie ingesteld met daarin drie voorzitters van wetenschappelijke verenigingen en drie leden van het Federatiebestuur. Deze commissie zal in juni tijdens de algemene vergadering (waarin alle voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen zitten) een profielschets voorleggen, waarna een opvolger gezocht zal worden. frank de grave

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top