ACTUEEL

Radboudumc krijgt als eerste ziekenhuis Roze Loper

Radboudumc in Nijmegen krijgt als eerste ziekenhuis in Nederland een certificaat voor de bejegening van homo’s, lesbies, biseksuelen en transgenders. De Roze Loper wordt op 30 mei uitgereikt door Roze 50+, een samenwerkingsverband van ouderenbond ANBO en COC.

Voor de Roze Loper heeft het Radboudumc heeft een tolerantiescan ondergaan. Met goed gevolg, dankzij de inspanningen die het ziekenhuis heeft gedaan om acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten. “Iedereen is welkom in het Radboudumc en dat willen we onder andere op deze manier laten zien en horen”, aldus Jessica Vogel, projectleider diversiteit in het Nijmeegse ziekenhuis. “Het is vanuit het oogpunt van de patiënt als partner en goed werkgeverschap van groot belang dat iedereen zichzelf kan zijn in het ziekenhuis.”

De eerste Roze Lopers werden in 2008 uitgereikt in de ouderenzorg. Sindsdien heeft de Roze Loper Tolerantiescan zich, met hulp van certificeringsinstelling Kiwa, ontwikkeld tot een hoogwaardig kwalitatief instrument om tolerantie in de zorg objectief te kunnen meten. Na de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz, doet de Roze Loper nu ook zijn intrede in de ziekenhuissector.  

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

30 mei 2016

Niet 'blij' mee. Zou niet nodig moeten zijn.

Top