ACTUEEL

'Laurens stevent af op verscherpt toezicht'

Zorginstelling Laurens in Rotterdam komt waarschijnlijk onder verscherpt toezicht te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat meldt AD, dat zich baseert op een bericht dat de zorginstelling naar de medewerkers heeft verstuurd.

Laurens is één van de instellingen die door de IGZ is opgenomen op de recente lijst van slecht presterende verpleeghuizen. Door alle ophef stapte op 21 juli bestuursvoorzitter Ids Thepass op. Ook twee directeuren hebben hun functie neergelegd.

Tijdelijk bestuursvoorzitter Vincent Maas noemt het voorgenomen besluit van de IGZ “een zware maatregel en een tegenvaller in een financieel zware tijd, waarin we hard werken aan herstel”, zo bericht het AD. Volgens Maas zit Laurens nog middenin de storm. “Op het gebied van verzuim, productiviteit en bedbezetting. Daar is nu de kwaliteit van de zorg bijgekomen. Ook daar blijkt dat we nog een grote slag moeten maken.''

Om de crisis het hoofd te bieden, stelt Maas de komende weken een aantal extra projectleiders aan. Ondanks alle problemen verwacht Maas in 2017 zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Gebruikelijk

Een onder verscherpt toezichtstelling is niet ongebruikelijk bij een instelling die bestuurlijke problemen heeft. Op 12 juli plaatste de IGZ woonzorgcentrum De Gelderhorst onder verscherpt toezicht vanwege een slepend conflict tussen de leiding en personeels- en bewonersvertegenwoordiging. In maart greep de inspectie om dezelfde reden in bij de aanbieder van gehandicaptenzorg Vanboeijen.     

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top