ACTUEEL

Marinus toch geen bestuurder bij Vivantes

Gerard Marinus gaat toch niet aan de slag als bestuurder bij de Limburgse zorgorganisatie Vivantes. Interim-bestuurder Joris de Jong blijft nu in functie totdat er een oplossing voor de bestuurlijke crisis is gevonden. Dat meldt Vivantes in een persbericht.

Vivantes maakte op 17 november 2016 bekend dat Gerard Marinus per 1 januari 2017 aan de slag zou gaan als bestuurder bij de ouderenzorgorganisatie.

Marinus besloten om niet aan te treden na de ophef die is ontstaan nadat de ondernemingsraad (OR) en de centrale cliëntenraad het vertrouwen in de raad van toezicht hebben opgezegd. De medezeggenschapsorganen hebben zorgen over de financiële situatie van Vivantes, de kwaliteit van zorg en de continuïteit van het bestuur. Eind december 2016 werd al bekend dat de raad van toezicht van Vivantes opstapt. Twee leden blijven voorlopig aan omde continuiteit van het toezicht te waarborgen. De andere drie leden stappen per direct op.

Rust

Marinus stelt in het persbericht dat de organisatie op dit moment gebaat bij rust in en rond de organisatie waarbij het belang van de cliënten en van de medewerkers in zijn afweging voorop heeft gestaan.

De raad van toezicht heeft de gang van zaken gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de zorgkantoren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top