ACTUEEL

Interimbestuurder stapt op bij Vivantes

Joris de Jong legt zijn bestuursfunctie bij Vivantes per direct neer. Volgens de Limburgse zorgorganisatie doet de interimbestuurder dit uit eigen beweging.

De raad van toezicht heeft Erik Sloot benoemd tot nieuwe bestuurder ad interim. Hij blijft aan tot een nieuwe raad van bestuur is aangetreden. Sloot is (interim) bestuurder en toezichthouder geweest bij diverse zorgorganisaties, zo laat Vivantes weten.

Het rommelt al een tijd in het bestuur van Vivantes. In november 2016 werd Gerard Marinus aangekondigd als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij zag hiervan af nadat de ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad het vertrouwen in de raad van toezicht opzegden. Joris de Jong besloot toen nog door te gaan als bestuurder, maar houdt het nu voor gezien.

Financiële situatie

De medezeggenschapsorganen hadden zorgen over de financiële situatie van Vivantes, de kwaliteit van zorg en de continuïteit van het bestuur. Eind december gooide ook de raad van toezicht de handoek in de ring. Twee leden van de rvt zijn aangeblven om de continuiteit van het toezicht te waarborgen, de andere drie stapten direct op.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top