ACTUEEL

Vivantes betaalt 65.000 euro aan opgestapte bestuurder

Het blijft rommelen bij zorgaanbieder Vivantes. De organisatie heeft beoogd bestuurder Gerard Marinus een afkoopsom van 65.000 euro betaald, ondanks dat hij geen dag heeft gewerkt voor de organisatie. Vervolgens is interim-bestuurder Joris de Jong opgestapt omdat de raad van toezicht het vertrouwen in hem heeft opgezegd.

De ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad zegden het vertrouwen in de raad van toezicht op vanwege onenigheid over de benoeming van Marinus. Er zou sprake zijn geweest van vriendjespolitiek, schrijft De Limburger op gezag van de ondernemingsraad (OR). Marinus zag af van de functie en Vivantes besloot hem vervolgens een afkoopsom te betalen omdat er wel een arbeidsovereenkomst was getekend. Volgens woordvoerder Noud Bex is het bedrag conform de Wet normering topinkomens. 

Na het besluit van Marinus om niet aan te treden als bestuurder, besloot interim-bestuurder Joris de Jong tijdelijk aan te blijven totdat er een nieuwe bestuurder is gevonden. Maar hij mengde zich vervolgens in de communicatie tussen de OR en de raad van toezicht, door mee te schrijven aan een brief van het medezeggenschapsorgaan aan de toezichthouders. Omdat dit niet past in governance-normen zegde de raad van toezicht het vertrouwen in De Jong op. Hij heeft besloten de eer aan zichzelf te houden en is vertrokken.

Op zoek naar een definitieve bestuurder

De raad van toezicht heeft onlangs Erik Sloot benoemd tot interim-bestuurder. Nu gaat Vivantes op zoek naar een definitieve bestuurder. Hoe sneller iemand kan aantreden, hoe beter, wat de raad van toezicht betreft, aldus Bex: "Maar voorop staat dat het zorgvuldig gebeurt, en dat we iemand vinden die bij de organisatie past."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top