ACTUEEL

Frank de Grave blijft betrokken bij FMS

Voormalig voorzitter Frank de Grave blijft als politiek adviseur betrokken bij de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Hij zal fungeren als klankbord voor zijn opvolger Marcel Daniëls.

De FMS heeft oud-politicus De Grave gevraagd om betrokken te blijven bij de federatie, "om ervoor te zorgen dat de buitenwereld in het blikveld van de federatie blijft", zegt hij in Skipr magazine. Hij zal de nieuwe voorzitter achter de schermen adviseren. Het is de niet de bedoeling dat De Grave naar buiten treedt namens de FMS.

Hij zegt te fungeren als klankbord voor Marcel Daniëls, die geen ervaren politicus is. De nieuwe voorzitter is juist voorgedragen omdat hij medicus is. Daniëls is cardioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, waar hij tweeënhalve dag per week zal blijven werken. Volgens Els van der Wilden, directeur van de divisie zorgaanbieders bij de standaardisatieorganisatie GS1, duidt zijn wens om “met zijn poten in de klei” te blijven staan op grote betrokkenheid bij de patiëntenzorg.

Afscheid

In mei 2016 werd bekend dat De Grave ging stoppen als voorzitter van de FMS. Hij vond het na zes jaar tijd om het stokje over te dragen. Naast zijn werk als adviseur bij de FMS blijft hij lid van de Eerste Kamer namens de VVD. Ook is hij nog steeds voorzitter van het coöperatiebestuur van pensioenuitvoerder PGGM. Recent werkte hij mee aan het boek dat journalist Jan Tromp schreef ter ere van het afscheid van De Grave. Daarin staat dat medisch specialisten in ruil voor hun steun aan het kabinetsplan voor een maximale groei van de zorgkosten met 1 procent hun status als ondernemer mochten behouden. Hierdoor vallen zij niet onder de Wet Normering Topinkomens (WNT).

---

Lees het profiel van Marcel Daniëls in Skipr magazine 2/3, maart 2017.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

20 februari 2017

Tja, Frank de Grave is (zeker als VVD-er) zeer bekend met het begrip 'koehandel' .

Top