ACTUEEL

Antoinette de Bont bijzonder hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg

Antoinette de Bont van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) is per 1 februari aangesteld als bijzonder hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg. De benoeming van De Bont past in het streven vanuit iBMG om vorm te geven aan innovaties in de organisatie van zorg door een brug te slaan tussen onderzoek, beleid en praktijk.

De Bont is expert in de sociologie van innovaties in zorg. Zij richt zich op relaties tussen innovaties en de sociale praktijken waarin die zijn ingebed. "Denk hier bijvoorbeeld aan e-health. We doen vaak alsof innovatie leidend is, maar door de slechte inbedding in de zorg komt veel niet tot stand dat technisch wel kan", stelt iBMG.

Verder gaat Antoinette de Bont met zorgverleners, beleidsmakers en technici onderzoek doen naar de ontwikkeling van big data en de herdefinitie van bewijs. De vraag is of en hoe big data de besluitvorming verandert over wie welke zorg krijgt. Daarnaast kan het opzetten van een internationaal onderzoeksnetwerk voor het gebruik van internationale kennis over zorginnovaties voor nationaal beleid en lokale zorginstanties - onder het motto ‘breng internationalisering thuis’- niet ontbreken. Dit netwerk sluit aan bij de European joint master degree in Health Economics en management (Eu-HEM.eu) waarvan De Bont de internationale programma directeur is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top