ACTUEEL

Dichterbij geschokt door plots overlijden bestuurder

Zorgaanbieder Dichterbij heeft met “ongeloof en verdriet kennis genomen van het onverwachte en tragische overlijden” van bestuursvoorzitter Frank Holtman. Holtman (56) is vrijdag 24 maart plotseling overleden tijdens het hardlopen.

“Wij hebben Frank leren kennen als een gepassioneerd bestuurder en een drijvende kracht bij Dichterbij, maar bovenal als een prettige en betrokken collega”,  stellen Cecile Stallenberg, lid raad van bestuur, en Léon Frissen, voorzitter raad van toezicht, in een korte verklaring. “Wij zullen hem erg gaan missen.”

Holtman was sinds 2012 bestuursvoorzitter van de aanbieder van gehandicaptenzorg. In 2010 trad hij toe tot de raad van bestuur. Holtman loodste Dichterbij door een moeilijke periode, die gekenmerkt werd door organisatorische en financiële strubbelingen. Op grond van zijn daadkrachtige optreden werd hij in 2014 door medebestuurders in de zorg verkozen tot Influencer of the Year.

Om Dichterbij vooruit te helpen ontwikkelde Holtman nieuwe bedrijfsconcepten, onder meer om de Wmo-activiteiten van Dichterbij te herpositioneren. Ook toonde hij zich een groot voorstander van de toepassing van e-health om de zorg en ondersteuning van cliënten te verbeteren.   

Namens Dichterbij wensen Stallenberg en Frissen de nabestaanden sterkte toe. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie. Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke dagen.”

Op zaterdagmiddag 1 april is er gelegenheid tot afscheid nemen van Holtman. Dichterbij brengt hierover nog nader informatie naar buiten via de website.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top