Finance

Ex-bestuurder noodlijdend Laurens kreeg 175 duizend euro mee

De Rotterdamse zorginstelling Laurens heeft ex-bestuurder Marc Scholten een ontslagpremie van 175 duizend euro betaald. Dat meldt RTL Z. Scholten moest vorig jaar vertrekken na slechte prestaties zowel op financieel gebied als op het gebied van de zorg.

Laurens is met ruim 6500 werknemers en een jaaromzet van bijna 300 miljoen euro de grootste aanbieder van ouderenzorg in Rotterdam en omstreken.  De volledige bedrijfstop, waaronder Scholten, stapte in juli 2016 op toen bleek dat Laurens in 2015 een negatief resultaat van 25 miljoen euro had geboekt. Tegelijkertijd kwam de zorgaanbieder ook maandenlang onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te staan.

Uit de onlangs verschenen jaarrekening over 2016 blijkt dat Scholten een ontslagpremie van bijna 175 duizend euro heeft meegekregen. Ex-directeur thuiszorg Heleen Post ontving 75 duizend euro. Ex-directeur Wonen met Zorg Wim de Geus, die nog geen anderhalf jaar bij Laurens werkte, kreeg 70 duizend euro mee, zo meldt RTL Z.

Uit de jaarrekening blijkt verder dat Laurens in 2016 opnieuw een negatief resultaat van 15 miljoen euro heeft geboekt. Zelf laat Laurens weten dat het inmiddels financieel weer wat beter gaat. De zorgorganisatie zou sinds oktober vorig jaar operationeel weer met positief resultaat draaien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top