ACTUEEL

Vertrekkend topman Reinier Haga Groep krijgt lintje

Chiel Huffmeijer, bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep, heeft bij zijn pensionering de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij kreeg het lintje van burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, die hem roemde vanwege zijn grote persoonlijke verdiensten als ziekenhuisbestuurder en als invloedrijke bestuurder van overkoepelende brancheorganisaties in de Nederlandse ziekenhuiswereld.

De eerste stap die Huffmeijer zette in de zorg was als beleidsmedewerker bij het toenmalige ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne, betrokken bij het tarievenbeleid voor zorginstellingen. In 1980 werd hij adjunct-secretaris bij de Vereniging van Nederlandse Ziekenfondsen met aandachtsgebieden 'ziekenhuizen' en 'medisch specialistische hulp'. In 1986 werd hij directeur beheer van het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Na de fusie met ziekenhuis Emmeloord werd hij directievoorzitter van de daaruit voortvloeiende IJsselmeerziekenhuizen.

Toen Huffmeijer in 2002 als bestuursvoorzitter in Ziekenhuis Leyenburg aantrad, wist hij het ziekenhuis te behoeden voor een faillissement, schrijft de Reinier Haga Groep in een persverklaring. Hij zorgde voor bestuurlijke stabiliteit en financiële sturing. In 2004 fuseerde Ziekenhuis Leyenburg met het Rode Kruis Ziekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis tot HagaZiekenhuis en groeide het uit tot een van de grootste topklinische ziekenhuizen in regio Haaglanden. Huffmeijer was één van de initiatoren van de oprichting van de Reinier Haga Groep (HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Delft) in 2013 waarbij zich twee jaar later ook het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer aansloot.

Hoofdlijnenakkoord

Op landelijk niveau vervulde Huffmeijer jarenlang een invloedrijke rol in de Nederlandse ziekenhuiswereld. Hij participeerde in de onderhandelingen om het hoofdlijnenakkoord van VWS tot stand te brengen. Hij bekleedde diverse nevenfuncties. Zo was hij lid en vicevoorzitter van de raad van toezicht van het Waarborgfonds voor de Zorgsector en bestuurslid én vicevoorzitter van de stichting Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen. Van 1992 tot 2000 en van 2009 tot 2016 was Huffmeijer bovendien bestuurslid respectievelijk vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Wie Huffmeijer opvolgt, is formeel nog niet bekend. NRC Handelsblad meldde in mei dat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de Reinier Haga Groep gaat leiden. Hij mag pas elders gaan werken wanneer er een nieuw kabinet aantreedt. Om die reden zou het contract met de Reinier Haga Groep nog niet getekend zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top