ACTUEEL

Inspectie geeft Medidental BV een aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in oprichting heeft Medidental BV een aanwijzing gegeven omdat de zorgaanbieder niet voldoet aan de eisen voor het leveren van goede zorg. Medidental moet binnen een maand maatregelen nemen om de problemen op te lossen.

De inspectie ontving een melding over Medidental, mond-gezondheidscentrum voor gebitszorg. De IGJ verzocht de zorgaanbieder om informatie. De melding en het, ondanks meerdere verzoeken, uitblijven van een adequate reactie van de bestuurder, zag de inspectie als "signaal voor mogelijke tekortkomingen voor het leveren van verantwoorde zorg".

Daarom werden er meerdere inspectiebezoeken gebracht. Tijdens deze bezoeken bleek dat er sprake was van een groot aantal tekortkomingen op de onderdelen infectiepreventie, radiologie, zorg en op organisatorisch gebied.

Medidental moet binnen een maand de problemen oplossen. Voor het verbeteren van de problemen op het gebied van infectiepreventie en radiologie moet de zorgaanbieder maatregelen nemen. Gebeurt dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top