ACTUEEL

FNV verbaasd over vertrek topman SVB

Vakbond FNV Publiek Belang zegt verbijsterd te zijn over de overstap van topman Maarten Schurink van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij treedt vermoedelijk in maart in dienst als secretaris-generaal.

Schurink werkt sinds anderhalf jaar bij de SVB. "Hij kwam bij de SVB nadat drie bestuurders het veld hadden moeten ruimen vanwege grote problemen met de ICT en het persoonsgebonden budget (pgb). Schurink zou de organisatie klaarmaken voor de toekomst", aldus een FNV-woordvoerder. "Maar hij laat de SVB verweesd achter want hij is nog de enige bestuurder."

De SVB spreekt dat met klem tegen. "We hebben een driekoppige raad van bestuur en dat blijft zo. Schurink vertrekt pas als er een opvolger is benoemd", laat een woordvoerster zaterdag weten. Zo staat het ook verwoord in het persbericht dat het ministerie vrijdag heeft verstuurd.

De SVB is uitvoerder van regelingen in de sociale zekerheid en zorg, zoals de kinderbijslag en de AOW. Schurink volgde daar in het voorjaar van 2016 Nicoly Vermeulen op. Vermeulen vertrok in januari na de grote problemen bij de SVB met de uitbetaling van het pgb. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top