ACTUEEL

IGJ legt De Zorgconsulent last onder dwangsom op

De IGJ heeft De Zorgconsulent in Winterswijk een last onder dwangsom opgelegd, omdat het eerdere aanwijzingen van de inspectie onvoldoende heeft opgevolgd. Bestuurder Theo Peemen heeft na de aanwijzing aangegeven dat De Zorgconsulent zou stoppen met het leveren van zorg in het kader van de Wlz, maar dat is volgens de IGJ nog niet overtuigend aangetoond.

Dat meldt de inspectie op 24 april. De IGJ heeft herhaaldelijk verzocht om aan te tonen dat er geen WLZ-zorg meer wordt geleverd. Toen dat uitbleef werd de last onder dwangsom opgelegd. De Zorgconsulent heeft nog een maand de tijd gekregen om alsnog aan de gestelde normen te voldoen of aan te tonen dat er geen Wlz-zorg meer wordt geleverd. Anders moet de zorgaanbieder per maand een dwangsom betalen van 20 duizend euro.

Faillissement

De Zorgconsulent richt zich op jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt hen zorg, ondersteuning, begeleiding, huisvesting en dagbesteding. In 2016 en 2017 werd de instelling door de IGJ op de vingers getikt, omdat het met onvoldoende geschoold personeel werkte. Omdat zij niet de zorg kregen die ze nodig hadden, stapten zeker veertig cliënten op. Medewerkers van de organisatie hebben in maart faillissement aangevraagd. Zij kregen hun salaris niet uitbetaald en verhuurders zouden al tijden geen huur meer hebben ontvangen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top