ACTUEEL

Willem de Boer stopt als bestuursvoorzitter MC Slotervaart

Willem de Boer legt zijn functie neer als bestuursvoorzitter van het in zwaar weer verkerende MC Slotervaart in Amsterdam. Hij wordt opgevolgd door bestuurslid Mariska Tichem, maakte het ziekenhuis bekend.

Daarnaast stapt Marja Sleeuwenhoek uit het bestuur van MC IJsselmeerziekenhuizen. Sjoerd de Blok vertrekt uit de raad van commissarissen van MC Slotervaart en wordt bestuursvoorzitter van MC IJsselmeerziekenhuizen. De bestuurswisselingen zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen en vernieuwingen om versneld de financiële resultaten bij de ziekenhuizen te verbeteren. 

Een transitieteam, bestaande uit een brede vertegenwoordiging uit beide ziekenhuizen, krijgt onder meer de opdracht om de herstelplannen die in de afgelopen periode zijn uitgewerkt, slagvaardig uit te voeren. Scherpe keuzes zijn volgens de ziekenhuizen "onontbeerlijk" om de continuïteit op de langere termijn te kunnen waarborgen. Ook zal samenwerking met externe partners in de zorg verder worden uitgebouwd of geïntensiveerd. 

Verlies

De Boer, die wel lid blijft van de raad van bestuur, liet vorige maand weten dat het verlies van MC Slotervaart over 2017 naar verwachting op zo'n 2 miljoen euro uitkomt. Ook is er volgens hem 20 miljoen euro nodig voor het achterstallige onderhoud aan het gebouw. Bovendien nopen financiële problemen MC Slotervaart tot het schrappen van tien fte aan medisch specialistisch personeel

De medisch staf van het MC Slotervaart is zeer kritisch over de manier waarop de raad van bestuur omgaat met de financiële problemen. Twee maanden geleden waarschuwden de artsen in een brief voor een mogelijk faillissement van het ziekenhuis. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top