HRM

Directeur getroebleerde Huisartsenposten Amsterdam vertrekt

De directeur van de Huisartsenposten Amsterdam (HpA) Paul Rijksen stapt op. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vindt dat de verbeterplannen van de HpA onvoldoende resultaten opleveren. Ook blijken medewerkers gefraudeerd te hebben met medicijnen. Dat meldt de lokale omroep AT5 op basis van een mail van de raad van toezicht aan het personeel.

De HpA kampt al lange tijd met te lange wachttijden wanneer mensen de huisartsenpost bellen. Wachttijden van een halfuur zijn geen uitzondering, schrijft AT5. De norm is dat driekwart van de telefoontjes binnen twee minuten en de rest binnen tien minuten moet worden beantwoord. Daarnaast kon de HpA ook het zomerrooster voor huisartsen niet rond krijgen, waardoor de huisartsenpost in Amsterdam West deze maand 's nachts gesloten is.

Verder is ook de werkdruk voor het personeel te hoog, schrijft de raad van toezicht. Er  wordt gewerkt aan een nieuwe manier van werken en Rijksen heeft hiervoor een  gedegen plan opgesteld, maar de uitvoering daarvan loopt achter. De rvt vindt de persoonlijke kwaliteiten van Rijksen als bestuurder onvoldoende.

Tot slot blijkt er eind vorig jaar fraude te zijn gepleegd met medicijnen door medewerkers van de HpA. De regels rondom het voorschrijven en registeren van medicijnen voor en door medewerkers zijn overtreden. In een enkel geval zouden medewerkers recepten hebben voorgeschreven voor zichzelf en familieleden.

De inspectie komt op korte termijn met een definitief rapport over de HpA. De rvt van de HpA stelt binnenkort een interim bestuurder aan, aldus AT5.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top