ACTUEEL

Medisch specialisten willen failliet Slotervaart zelf overnemen

De medisch specialisten van het failliete MC Slotervaart willen zelf het ziekenhuis overnemen. Ze hebben aangegeven hierover met de curator en Zilveren Kruis in gesprek te willen. De curator reageert dat hij het plan serieus zal nemen, zoals bij iedere overnamekandidaat.

Dat meldt de NOS op 31 oktober. De specialisten deden die uitspraak tijdens een kort geding dat ze hadden aangespannen om het faillissement tegen te houden. Zij willen elk een lening van vijftigduizend euro aangaan om de aankoop deels te financieren. De nieuwe bestuursvoorzitter hoeft niet perse uit eigen gelederen te komen, maar moet wel iemand zijn met een medische achtergrond, zo vinden de specialisten.

Unicum

Ze zeggen dat ze de raad van bestuur van MC Slotervaart en Zilveren Kruis een paar maanden geleden ook al een aanbod hebben gedaan. Die waren toen niet echt geïnteresseerd, maar de kaarten liggen nu anders, denken de artsen. Mocht het plan doorgang vinden, dan zou er sprake zijn van een unicum. Er is wel participatie van specialisten in een ziekenhuisbestuur en er zijn ook artsen die een specialistische kliniek beginnen, maar de overname van een ziekenhuis is nooit eerder gebeurd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top