ACTUEEL

Online verkoop medicijnen mogelijk via sluiproute

Via een sluiproute is het mogelijk om illegaal medicijnen via internet te verkopen zonder daarvoor gestraft te worden. De Geneesmiddelenwet maakt het alleen voor Nederlandse artsen onmogelijk om onbekende patiënten via een internetconsult medicijnen voor te schrijven. De wet rept niet over buitenlandse artsen. Dat meldt de Volkskrant.

Werkwijze Dokteronline

Door een buitenlandse arts recepten te laten sturen naar een Delftse apotheker overtreedt internetapotheek Dokteronline de Geneesmiddelenwet niet. Dokteronline verstuurt jaarlijks ongeveer 25.000 bestellingen via een apotheek in Delft naar Nederland en andere landen in Europa. De website is gevestigd op de Antillen.

Aanpassing Geneesmiddelenwet

Nederlandse artsen zijn volgens de Geneesmiddelenwet strafbaar, apothekers niet. Een Kamermeerderheid en de apothekerskoepel KNMP willen hier verandering in zien.

IGZ staat machteloos

Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de betreffende apotheker voor het medisch tuchtcollege daagt, maar verder juridisch machteloos staat.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top