ACTUEEL

Ook regio Rijnmond stopt met papieren recepten

Zeven ziekenhuizen in de regio Rijnmond en meer dan 100 apotheken van de Combinatie Apothekers Vereniging Rijnmond (CAVR) stappen deze maand over op het digitaal versturen van recepten. Het uitschrijven van recepten zal hierdoor makkelijker, veiliger en sneller gaan, verwachten de organisaties.

De betrokken regionale ziekenhuizen zijn Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Ikazia Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De ziekenhuizen en de apotheken hebben in een convenant vastgelegd dat dit regionaal de primaire wijze van versturen zal zijn. Het papieren recept mag alleen bij uitzondering worden gebruikt, bijvoorbeeld als het nog niet naar de betreffende openbare apotheek kan worden verstuurd.

Vorige week maakten ook zorgorganisaties in de regio Haaglanden bekend over te stappen op digitale recepten.

VIPP

Het digitaal versturen van recepten is onderdeel van het versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional (VIPP), dat is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top