ACTUEEL

Ex-topman Icare wil zich niet kwalificeren als fraudeur

Voormalig Icare-directeur Bart V. (61) uit Zuidhorn zegt slachtoffer te zijn van alle onterechte aantijgingen aan zijn adres. Hij wordt ervan beschuldigd miljoenen te hebben verduisterd in de zorgsector. Het Openbaar Ministerie (OM) legt hem verduistering, witwassen van geld en belastingfraude ten laste.

Proces

De rechtbank in Assen is dinsdag begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen V. en drie medeverdachten. Op de eerste procesdag waren V. en de 52-jarige medeverdachte Jan. B. aan de beurt. Woensdag stonden de 57-jarige Elizabeth F. en Johan H. (68) terecht.

Schade Icare

Het viertal wordt door het OM verantwoordelijk gesteld voor het benadelen van Thuiszorg Icare voor een bedrag van minimaal vijf miljoen euro. De zorginstelling zou schade hebben geleden door de manier waarop V., maar ook B., Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels heeft verkocht in de periode tussen 2000 en 2003. Icare heeft aangifte gedaan.

Bedreiging door Bart V.

F., in diverse media ook bekend als Lies K., stelde eerder deze week dat zij onder druk van V. heeft meegewerkt aan bepaalde onroerendgoedtransacties. De ex-directeur van Icare V. ontkende donderdagochtend het verhaal van F. Tijdens de zitting werd V. overmand door zijn emoties terwijl hij meldde dat hij zich slachtoffer voelde in deze hele situatie.

Reactie V.

Bart V., de verweet het OM op de derde procesdag, dat “niet de waarheidsvinding centraal staat, maar het creëren van bewijsmateriaal”. Volgens de Volkskrant zei V. in zijn laatste woord: “Ik wil me niet laten kwalificeren als fraudeur en witwasser.” Hij vindt het bedrag van één euro dat de bv Breevenen in 2001 heeft betaald voor Thuiszorg Perfect “nog altijd een correcte prijs”.

Frauduleuze handelingen

V. zei nimmer frauduleuze handelingen te hebben gepleegd. Door de negatieve publiciteit zouden hij, zijn echtgenote en kinderen zijn geschaad. “Ik zit vanaf maart 2008 in een virtuele gevangenschap. Er werd zelfs op onze brievenbus geschoten, waarvan we geen aangifte durfden te doen. We zijn van tevoren afgestraft.”

Vrijdagochtend begint de officier van justitie met zijn requisitoir, waarin het OM de strafeis bekendmaakt. (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top