ACTUEEL

Klink verkent terugvorderen geld specialisten

Demissionair minister Ab Klink van VWS bekijkt of het juridisch mogelijk is om geld dat de afgelopen jaren ten onrechte aan medisch specialisten is uitgekeerd, terug te vorderen. Klink heeft dat woensdag in het debat met de Tweede Kamer gezegd.

Moreel appel

De Tweede Kamer wil dat eerdere overschrijdingen alsnog worden teruggehaald. Specialisten hebben ten onrechte geprofiteerd van fouten in het declaratiesysteem, stelde Jolande Sap, Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Voor 2010 gaat het om ruim 500 miljoen euro, over 2009 staat nog 200 miljoen open die in 2011 terug moet komen; in 2008 werd het budget met 600 miljoen overschreden. Klink stelde dat hij een moreel appel aan de specialisten zal herhalen om het geld terug te storten. Ook zijn er wat hem betreft afspraken te maken om de bedragen de komende jaren te verrekenen in nog vast te stellen budgetten. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top