ACTUEEL

Directeur crisisopvang Salida legt bijltje neer

Eduard Apeldoorn, directeur van de crisisopvang voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren Salida in Haaksbergen, stapt op. De directeur geeft aan moe te zijn van alle commotie bij Salida van de laatste maanden. Dat meldt TC Tubantia.

Opvolger

Apeldoorn stelt in TC Tubantia dat zijn opvolger al klaar staat en er enkel nog wat formaliteiten afgerond moeten worden. Hij zal zijn werkzaamheden overdragen aan een externe kandidaat. Apeldoorn wil nu zelf wat rust hebben.

Onrust bij Salida

Personeel, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de belastingdienst uiten de afgelopen maanden hun onvrede over de organisatie. Oud-medewekers stelden dat veel pgb-geld niet aan zorg zou worden besteed. Salida zou vaak niet in staat zijn de salarissen uit te betalen. Volgens Apeldoorn heeft Salida te weinig geld te ontvangen van de ouders. Hij heeft net kunnen voorkomen dat de belastingdienst beslag zou leggen op de goederen van Salida. En volgens de IGZ was de zorgverlening niet voldoende.

Verbeteringen

Er is nog steeds een betalingsachterstand wat betreft de salarissen, maar volgens Apeldoorn wordt dit rechtgetrokken en met de belastingdienst is inmiddels een betalingsregeling getroffen. De IGZ constateerde onlangs verbeteringen in de zorgverlening.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

6 juni 2010

zie reakties origineel artikel :

http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/6759314/Directeur-crisisopvang-Salida-stapt-op.ece

Bronson

14 juni 2010

De directeur is op andere namen gewoon door aan het gaan met zijn praktijken. Pedagogisch opvangcentrum Drenthe (POCD), Finca B.V., op de boerderij waar de boekhouder woont in Borculo zitten drie kinderen waar een PGB voor word gevangen zonder groepsleiding, en de resterende kinderen van Salida zijn meegenomen door de teamleider die geen diploma's heeft naar een locatie in Lochem en ook hier zit Apeldoorn achter.

Anonym

19 juni 2010

Een schande voor de jeugdhulpverlening!!! Als ouders hun PGB betalen aan een BV die gerund wordt door mensen met een MBO diploma SPW, zou niet moeten mogen!! Er moet veel meer controle komen op zorg en dan vooral op de PGB kinderen/ jongeren. Iedereen in Nederland kan een crisisopvang oid beginnen zonder voldoende diploma's!!! En dit gaat ten koste van de kinderen/ jongeren en hun ouders!!Een teamleider zonder diploma's?? Hoe is het mogelijk!! Hopelijk gaat de jeugdinspectie dit de kop indrukken.Soms schaam ik me ervoor dat ik zel in de jeugdhulpverlening werkzaam ben....

xavier queau

23 juni 2010

the salida organisation rent 1 year ago my house in brasil.

they dont pay what they have to do, organised party in this house, destroy every thing,

my car, lot of fines, didnt pay energy, salary people who worked there and i have topay for them.

I loose a lot, what can i do to put then in the jail, this kind of people are the shame of your contry abroad. it is a rip off, dishonest people without respect.

Guy who have a 50000 euros car and dont pay workers have to go to the jail.

If Apeldoorn read this message, he has to know that i will do everything to destroy his life has he did with me

Anonym

29 juni 2010

Alle B.V s van Salida moeten sluiten, waaronder twee boerderijen in Borculo ,Nieuw Schonebeek, Lochem,Drente, en in Laren Als hij deze al niet op naam van zijn 20 jarig jongere vriendinnetje heeft gezet.Het is een grote oplichter en dief van de overheid en van onze personeel.

Ook zijn grote boerderij in buurse moet ontruimd worden.

Deze zal wel op naam van zijn vriendin staan.Hallo Eduard Apeldoorn, ik hoop dat je nog lekker kunt slapen?

Anonym

1 juli 2010

Het is werkelijk schandalig hoe het er aan toe is gegaan bij Salida. Onze zoon was zelfs ondervoed zo slecht was het daar. Dhr Apeldoorn moet echt achter slot en grendel. Hij is een harteloze gewetenloze man die veel praatjes heeft maar niet anders op het oog heeft dan zijn eigen portemonee. Ik hoop echt dat de onderste steen boven komt. Daar wil ik mijn medewerking graag aan verlenen. Ik denk dat hij gestopt is in Haaksbergen omdat er niets meer te halen viel. Hij is wel zo geslepen dat hij met gladde praatjes zo weer wat anders begint. Het is echt een schande! Ik hoop dat alle ouders durven te vertellen hoe het er daar aan toe ging. Onze kwetsbare kinderen zijn uitgebuit en nog verder de vernieling in geholpen. Echt te erg voor woorden!

Anoniem

19 april 2012

Hoppa, meneer Apeldoorn weer begonnen met een Zorgkantoor,,,,in zijn eigen huis in Enschede!,
Alweer een aantal mensen heeft hij bedonderd met zijn zogenaamde zorg,schuldhulpverlener ,,Apeldoorn beloofd ze te helpen maar ondertussen worden de schulden niet verholpen maar worden alleen erger!,

Top