ACTUEEL

Elmer Mulder volgt Louise Gunning op bij NFU

Elmer Mulder, voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc, is per 1 september de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra (NFU). Hij neemt het stokje over van Louise Gunning die afscheid neemt van het AMC.

Elmer Mulder

Mulder was voorheen voorzitter van de directie van de stichting Reinier de Graaf Groep en werd verkozen tot Influencer of the Year 2009. Zijn benoemeing betekent automatisch dat Mulder ook voorzitter wordt van Brancheorganisaties Zorg (BoZ). Het BoZ voorzitterschap is een nevenfunctie die op dit moment gekoppeld is aan het NFU-voorzitterschap.

Concentratie

Mulder laat in een persverklaring weten: “Een goed voorbeeld van de ambities die de UMC’s hebben, is het bewerkstelligen van concentratie van zorg en onderzoek binnen de geneeskunde. Concentratie moet ervoor zorgen dat de kwaliteit en doelmatigheid worden vergroot. Dit past ook bij onze publieke taak. We moeten keuzes maken. Keuzes die ertoe leiden dat we patiënten academische topzorg kunnen blijven bieden. Daarnaast is het de ambitie om de vooraanstaande internationale positie die de Nederlandse onderzoekers bekleden op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek verder uit te bouwen.”

NFU Health Lecture

Ter gelegenheid van de voorzitterswissel organiseert de NFU de eerste jaarlijkse NFU Health Lecture. Op dinsdag 14 september spreekt Lennart Persson, managing director van het nieuwe Karolinska Institute in Stockholm, de lezing uit. Het instituut is een toonaangevend UMC en is nauw betrokken bij de toekenning voor de Nobelprijs voor Geneeskunde. Louise Gunning zal de discussie met de zaal leiden en Elmer Mulder zal spreken over de toekomst van de academische gezondheidszorg in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top