ACTUEEL

Nieuwe raad van toezicht treedt aan bij Aveleijn

Nieuwe raad van toezicht treedt aan bij Aveleijn

Avelijn heeft sinds maandag een nieuwe raad van toezicht. Pier Eringa is voorzitter. De nieuwe leden zijn Marianne Straks, Hedwig Darley en Sandra Korthuis.Als enige lid van de oude garde blijft Berno Sauer vooralsnog aan om de continuïteit te bewaken en kennis niet verloren te laten gaan.

Geëist vertrek

De ondernemingsraad van Aveleijn eiste in september 2009 het vertrek van inmiddels ex-directeur Johan van Praet en de raad van toezicht. Van Praet en de raad van toezicht kwamen in opspraak toen bekend werd dat Van Praet een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro had gekregen bovenop zijn salaris en andere bonussen.

Continuïteit

Aveleijn heeft gewacht met het vervangen van de raad van toezicht tot de situatie weer stabiel was om de continuïteit te bewaken. De vertrekkende toezichthouders zijn: Netty van den Nieuwboer, Jos Dijkers, Gert-jan Oplaat, Joan Rijpma en Herman Spenkelink. Toezichthouder Wim Gaalman vertrok al in 2009 nadat de hypotheekregeling aan het licht kwam.

Nieuwe toezichthouders

De nieuwe voorzitter Pier Eringa is voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. Daarvoor werkte hij onder andere als algemeen directeur/gemeentesecretaris bij de gemeente Nijmegen, als regiodirecteur NS-Reizigers, als Directeur Veiligheid bij de Nederlandse Spoorwegen en als korpschef van de regiopolitie Flevoland.

Marianne Straks is directeur ‘Vastgoed en Facilitaire Zaken’ bij zorgorganisatie Cordaan te Amsterdam. Daarnaast is zij actief geweest als plaatsvervangend directeur en manager bij Actiz.

Hedwig Darley heeft ervaring in management- en strategische advisering in zowel de gehandicaptenzorg, ouderenzorg als in ziekenhuizen. Momenteel is zij actief als adviseur bij Oxytone BV.

Sandra Korthuis is per 2011 begonnen als directeur-bestuurder bij Woonconcept in Meppel en heeft de afgelopen jaren gewerkt als lid van de directieraad bij de VNG. Zij is tevens wethouder Financiën, Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening geweest in de gemeente Rotterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top