ACTUEEL

Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen betaalt een schadevergoeding of schikkingsbedrag aan 27 slachtoffers van maagchirurg Nick R. Het gaat om tien cliënten van letselschadeadvocaat Pieter Jagersma uit Zuidwolde en zeventien van de Pals Groep in Emmen, zo maakten zij vrijdag bekend.

Aansprakelijkheid

Volgens advocaat Jagersma erkent het ziekenhuis niet in alle gevallen aansprakelijkheid. “Vaak is moeilijk vast te stellen wat er mis is gegaan”, aldus Jagersma. “Omdat het ziekenhuis wel erkent dat er fouten zijn gemaakt, is een schikkingsvoorstel gedaan."  Alleen in de zaak van Herma Petersen uit Meppel, van wie de man na een maagverkleiningsoperatie overleed, is volgens Jagersma aansprakelijkheid erkend.

Aangifte

Maagchirurg Nick R. werd in 2009 door het Scheper Ziekenhuis, onderdeel van zorggroep Leveste,  ontslagen toen bleek dat hij bij veel maagverkleiningsoperaties fouten had gemaakt. Vijf patiënten zijn overleden. Volgens Bert Heida van de Pals Groep worden aan zijn zeventien cliënten bedragen van 1000 tot 50 duizend euro uitgekeerd. Het Openbaar Ministerie in Assen onderzoekt nog of het Nick R. kan vervolgen voor dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. In totaal hebben zestien slachtoffers en nabestaanden aangifte gedaan tegen R. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

6 mei 2011

Is dit gerechtigheid voor de slachtoffers en nabestaanden?
Hebben zij eerlijke informatie gekregen en adequate medische begeleiding, of staan zij nu voorgoed op de zwarte lijst opgesteld door artsen?
Wordt er geleerd van de fouten? Zo ja, hoe?
Wat gebeurt er met de bestuursleden, collega-artsen, verpleegkundigen, huisartsen, zorgverzekeraars, Inspectie Gezondheidszorg die allen jarenlang zwegen, waardoor falend arts Reijnen vele onnodige slachtoffers maakte en patienten onnodig overleden?
Heeft het ziekenhuis een zwijgplicht opgelegd aan de slachtoffers en nabestaanden?
Jansen Steur, Reijnen, de Bruin, Heintjes, er zijn nog minstens 850 disfunctionerende artsen volgens dr Harry van Hulsteijn Orde van Medisch Specialisen, Zorgvisie april 2009. Wie beschermt de weerloze patienten?
Waarom staan artsen boven de wet?

Anoniem

2 september 2011

dat vraag ik me ook af,waarom artsen blijkbaar boven de wet staan,gesjoemel,patienten zwijgplicht opleggen,onjuiste informatie geven.....

Top