ACTUEEL

Bestuursvoorzitter LangeLand Ziekenhuis treedt af

Bestuursvoorzitter LangeLand Ziekenhuis treedt af

Paul Ansems treedt na elf jaar af als voorzitter raad van bestuur van het LangeLand Ziekenhuis. A. Jonkman is ingesteld als interim-bestuurder. Binnen afzienbare tijd moet hij een plan hebben voor een financieel gezond ziekenhuis met een passend zorgaanbod voor Zoetermeer.

Nieuwe weg

Het ziekenhuis geeft als reden “dat in een tijd dat het ziekenhuis een nieuwe weg  inslaat, een nieuwe bestuurder het roer in handen moet nemen.” Wanneer het ziekenhuis financieel weer gezond is, wil ze zich richten op integratie in de zogenaamde coöperatie. Deze bestaat uit het Medisch Centrum Haaglanden, het Groene Hart Ziekenhuis, Bronovo en Langeland Ziekenhuis.

Financiële problemen

Ziekenhuis LangeLand in Zoetermeer verkeert in financiële problemen. Op maandag 9 mei is een deel van de medische staf over de problemen geïnformeerd. Het LangeLand zit, net als veel andere kleinere ziekenhuizen, al langer in een moeilijk pakket. In november 2010 maakte het ziekenhuis al bekend zo’n zestig tot zeventig arbeidsplaatsen te gaan schrappen. Het ziekenhuis heeft naar schatting voor tachtig miljoen euro aan lang- en kortlopende schulden uitstaan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 februari 2012

In de vijf jaar dat ik in het llz werkzaam bent,had een klein kind nog wel kunnen zien dat met dat bestuur alles naar de sodemieter werd geholpen.Als je als directeur met zo een salaris[ruim de balkenende norm]geen ziekenhuis kan leiden,waar ben je dan mee bezig.Nu hij gevlucht is zie je pas wat voor een schade hij achterlaat,en wat er nog voor een schade tevoorschijn komt .Ik hoop dat hij dit leest,dan kan hij zijn ogen uit de kop schamen.

Top