ACTUEEL

Beth Shalom moet balkons sluiten

De balkons van verzorgingshuis Beth Shalom zijn op last van de inspectie afgesloten voor bewoners en personeel. Dat meldt Het Parool.

Volgens Beth Shalom is dat omdat de hekjes te gevaarlijk zijn. Maar volgens een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat het niet om de hekjes, maar om een gebrek aan toezicht door personeel op de balkons. “We hebben er onvoldoende vertrouwen in dat er genoeg toezicht op de balkons kan worden gehouden”, aldus IGZ-woordvoerder Wilbert Ransz tegenover Het Parool. “Zonder toezicht is geen balkonhekje hoog genoeg. Iemand kan altijd een tafel pakken om daar op te gaan staan.”

Verscherpt toezicht

De balkons werden vrijdag, na een onaangekondigde controle, gesloten.  De maatregel is een nieuwe aanwijzing dat de kwaliteit van zorg in Beth Shalom niet in orde is. Om deze reden stelde de inspectie het joodse verpleeghuis in juli onder verscherpt toezicht. Eerder deze maand werd in het verpleeghuis ook besmetting met MRSA geconstateerd. Een interim-manager moet nu orde op zaken stellen.  

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top