Artikel

Lucien Engelen

Lucien Engelen (1962) werkt sinds 1 september 2007 bij het UMC St Radboud als hoofd van de Acute Zorgregio Oost. Daarnaast adviseert hij de raad van bestuur op het vlak van veranderingen in de gezondheidszorg als het gaat over de rol van internet bij het vergroten van de participatie van de patiënten en hun mantelzorg in hun eigen ziekteproces, ook wel Zorg 2.0 genoemd.

Participatory Healthcare

Rode draad in het denken van Engelen is wat hij Participatory Healthcare noemt. “Hun gezondheid is hen ontnomen, de informatie erover  wordt van hen onthouden en zelf keuzes maken wordt hen ontraden. Patiënten willen (een stukje van) de regie over hun eigen ziekte terug”, legt hij vaak in zijn presentaties uit. Zie bijvoorbeeld: http://www.vimeo.com/7751755

Loopbaan Engelen

Komend uit een ondernemersnest, volgde hij gaandeweg zijn passie voor de gezondheidszorgzorg. Enerzijds vanuit de zorgkant in een van hun bedrijven, de ambulancedienst, anderzijds vanuit de ervaring in ondernemen in de andere gezondheidszorgzorgbedrijven. Veelal op het  scheidsvlak van informatievoorziening, innovatie en het stimuleren van een meer bedrijfsmatige kijk op de zorg.

Nevenactiviteiten

Bekleedde bestuursfuncties en nam deel aan diverse commissies en stuurgroepen rondom acute zorg, maar ook op het vlak van innovatie en informatievoorziening in de zorg.

CV en bereikbaarheid

Lucien Engelen (Zorg 2.0) on Twitter
Weblog: http://lucienengelen.posterous.com/
Relevante website in dit kader http://www.zorg20.nl
http://nl.linkedin.com/in/lucienengelen

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

wolthaus

12 februari 2011

"Dokters dol van mondige patiƫnt"

Als bovengestelde waar is, dan is inderdaad een mentale ommezwaai noodzakelijk. Niet eenvoudig lijkt me.
Gebruik van internet door patiƫnten zal binnen de artsenopleiding een belangrijk onderdeel moeten worden.

Drie jaar geleden heb ik via een site van het St Radboud mijn eigen diagnose gesteld en twee maanden daarna aan een uitzonderlijke tumor van de bijnier geopereerd.
Mijn huisarts zei: "Wat knap van je!" Hij is niet dol geworden.

BeasleyEugenia30

28 mei 2012

When you're in the corner and have got no money to get out from that, you will need to receive the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a>. Because it should help you definitely. I take term loan every single year and feel good just because of that.

freelance writing

24 oktober 2012

Every human in the our world would like to be unique, but does not know the right way to do that. But thousands of different people find the jobs writing online "4writers.net", so I hope this link will be helpful.

Top