• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Hans Buijing

  Soms moet je echt lef hebben in de Haagsche kringen en dan niet alleen zeggen: “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, maar dan ook zoals ze in Rotterdam zeggen: “geen woorden maar daden” en met dit stelsel stoppen. Stelsel is “paard achter de wagen” en is ook nog dodelijk demotiverend voor zorgpersoneel.

 2. Peter Koopman

  Het is breed bekend dat marktdenken conflicteert met zorgverlening aan patiënten. Goed dat dit ook door wetenschappers uit economische kringen wordt onderbouwd. Na eeuwen van particulier en publiek initiatief, gevolgd door regionalisering, “verzon” de politiek het marktdenken met alle gevolgen van dien. Nu weer terug naar af? Verpleegkundigen en verzorgenden zullen dit toejuichen !

 3. Louk Vencken

  drs mr Louk Vencken
  Marktwerking in de zorg is vanaf het begin een doodgeboren kindje. Het was vanaf het begin duidelijk dat de administratieve kosten duizelingwekkend zouden toenemen. Jeurissen vermeldt dat 40 tot 50% van de zorgkosten NIET besteed wordt aan zorg. Is dat om te huilen ? En er zijn bronnen die aangeven, dat de zorgkosten sedert 2006 wel zijn toegenomen. Er is concurrentie, met name tussen zelfstandige behandelcentra. Verder heeft marktwerking ervoor gezorgd, dat we in ons land te weinig ic-bedden hebben. Als er dan toch geen of te weinig marktwerking is in de zorg, dan is het beter om vanaf vandaag te werken aan een nieuw stelsel gezondheidszorg.