• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Ik zeg het elk jaar weer als dit soort nieuws gebracht wordt of de zorgverzekeraars zo onzelfzuchtig zijn om hun geld in te zetten om de premieprijs te drukken. Het is ten eerste ons premiegeld wat ze weggezet hebben als reserves, dit geld is niet besteed aan zorg en de reservepot van alle zorgverzekeraars samen bedraagt ruim 9 miljard euro. Verder zijn ze wettelijk verplicht om hun reserves/winst in te zetten om de premieprijs te drukken.
    Elk jaar stoppen vooral de Big4 meer geld in de reserves en komen zo uit op een tekort op de balans waardoor de Rijksoverheid/Kabinet weer moet beslissen dat de premie omhoog moet vanwege de tekorten bij de zorgverzekeraars. Het is vaak gewoon een boekhoudkundige truc om zo de politieke en maatschappelijke opinie te beïnvloeden. Iedereen die kundig is op dit vlak weet dat het plaatsvind maar het mag volgens de regeltjes dus zijn ze er niet op aan te spreken.