• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Werkgeverskoepel ActiZ geeft vakbonden gelijk, mooi. Maar dit “gelijk” is door de Sociaal Economische Raad ( SER ) al op 12 mei 2021 vastgesteld en Rutte III reageerde via VWS Minister om een “reparatie” van de loonkloof tot 9% goed te keuren met 1,13%. Deze loonkloof betrof peil 2020 ! Deze loonkloof veroorzaakt ook een te lage pensioengrondslag en te lage basis voor indexeringen en inflatie-correctie ! Echter Rutte IV ( CDA, CU, VVD, D66 ) weigeren de loonkloof te repareren en reageren niet. Onrechtmatig en moreel verwerpelijk om over de ruggen van verzorgenden en verpleegkundigen dit non beleid te verdedigen. Desondanks ervaren velen onze beroepen als de overtreffende trap van zinvol werk. Maar een uittocht is al gaande ( verloop is groot ) en werklast neemt toe ( verzuim ook ).

    • Olaf Wijman

      Peter heeft 100% gelijk. Door dit non beleid gaat de hele zorg nog verder in elkaar storten. En Kuipers en Helder gaan gewoon op dezelfde afbraakweg verder.