• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Na de CAO UMC volgt Buurtzorg nu ook qua salariskwestie het onderzoek van de SER 12 mei 2021 op en repareert de salarisschalen voor verpleegkundigen en verzorgenden IG. Waarom nu in deze tijd de spanning op de werkvloer in de achterban van de NVZ op te voeren? Laat de BOZ deze kwestie in alle betreffende cao’s repareren conform het SER oordeel. Nog beter is een CAO verpleegkundigen en verzorgenden afspreken die branche-overstijgend is. Immers ook in de diverse zorgketens mogen qua salariëring geen belemmeringen ontstaan voor deze kernberoepen.

  2. Binjamin Heyl

    Het is een trieste zaak dat er zo geknokt moet worden om tot een salaris te komen die past bij de werkzaamheden en verantwoordelijkheden voor verpleegkundigen en verzorgenden. Het is wellicht nog triester om te zien dat al die beroepsverenigingen vakbonden van verpleegkundigen niet in staat zijn om gezamenlijk en eensgezind op te trekken en een strategie ontwikkelen om alleszins redelijke eisen af te dwingen dat er meer handen aan bed komen en vooral te houden. We zijn al zo diep gezakt in dit beroep dat binnen drie jaar de HELFT van de nieuwkomers, al dan niet gillend, of tegen burn out aan, dit beroep verlaat. Dat het zo ver heeft kunnen komen dienen de beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen zich wel degelijk aan te rekenen. Ook in de zorg gaat het om macht, macht, macht.