• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Mauk van Heemstra / Society 4.0

  Jaren geleden zou Edith Schippers al verzamelen wat ‘verspilling in de zorg’ was.
  Volgens Lean is dat alles wat geen waarde toevoegt, namelijk alles wat niet de zorg zelf is. En de vakman weet wat dat is. Hier dus de huisarts. Alle rest moet je terugbrengen tot het minimaal noodzakelijke en dat is nu evident nog steeds niet het geval en zelfs aan het verergeren.

  De oplossing is niet om alle bureaucratie terug te brengen, want daar verzet bureaucratie zich tegen, zolang bureaucratie (controle-drift en risico-angst) de baas blijft.

  De oplossing is om alleen nog maar te gaan doen wat de vakmens strikt noodzakelijk vindt en dan een ander binnen de praktijk laten kijken wat dan minimaal noodzakelijk nog moet gebeuren om dat strikt noodzakelijke te ondersteunen.

  De rest schrappen!

  • wijnand van den van den berg

   Mooi samengevat !
   ‘Ondanks alle pogingen de administratieve last terug te dringen ‘ excuus maar zo’n wet optuigen waarbij je ineens een vergunning moet gaan aanvragen is in dit kader totaal niet te bevatten , letterlijk ondermijnen van de zorg !